Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felhagy a szén finanszírozásával az AXA biztosítótársaság

A klímaváltozással kapcsolatos tudatosság növekedésével a befektetők egyre nagyobb nyomás alá helyezik a pénzügyi és a vállalati szektor szereplőit annak érdekében, hogy a 2015-ös párizsi klímaegyezmény keretében megfogalmazott kibocsátáscsökkentési célok elérhetőek maradjanak.

Jól mutatja ezt az AXA döntése is, amely klímastratégiája erősítéseként korábban és több ország esetében hagy fel a szénalapú projektek finanszírozásával – számolt be a Reuters.

A biztosítótársaság 2030-tól az OECD-országok és az EU területén, 2040-től pedig globálisan is megszünteti szénhez kapcsolódó befektetési tevékenységét.

A vállalat ígérete szerint emellett 2020-tól kezdődően három év alatt 12 milliárd eurót fordít zöldbefektetésekre, és a munkavállalóknak adott juttatásokon felül biztosítóként sem kínál majd szerződést a 300 MW-ot meghaladó méretű új szénerőmű létesítésében érdekelt ügyfeleknek.

A sokasodó vállalati ígéretek jelentőségét növeli az ENSZ legújabb riportja, amely szerint, ha a legnagyobb kibocsátó országok többsége nem fokozza 2015-ös vállalásait, a másfél fokos felmelegedést jócskán felülmúljuk majd.

Fotó: Par Shiny Things /Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A kínai levegő állapotán javított a vírus miatti kényszerpihenő A klímaváltozással új forrásra tett szert a grönlandi gazdaság Romániában is országos erdősítési kampány kezdődött Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam