2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldítésért enyhítés jöhet a bankoknak

Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy enyhít a banki tőkeképzési szabályokon azon esetekben, amikor a bank úgynevezett zöldhiteleket nyújt, ezzel is ösztönözve a környezetbarát befektetések elterjedését Európában.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke beszélt arról a Financial Timesnak, hogy enyhítené azon banki hitelek utáni tőkeképzési kötelezettséget, amelyek környezetbarát hitelnek minősülnek – számolt be a Portfolio.

Reményeik szerint azzal, hogy kisebb tőkét kell képezniük az ilyen hitelek után, a bankok nagyobb hajlandósággal finanszíroznának energiatakarékos otthonokat, környezetbarát közlekedést és egyéb zöldbefektetéseket.

A terv azonban nagy ellenállásba ütközhet az Európai Központi Bank berkein belül, ahol a szakértők amellett érvelnek, hogy a banki tőkeképzési szabálynak a bankok által vállalt hitelezési kockázathoz mérten kell alakulnia, nem pedig egyéb célokat figyelembe vennie.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Nem csak a nagyvállalatok engedhetik meg maguknak a fenntarthatóságot Forradalmi zöldségcsomagolással a műanyag és a pazarlás ellen Az Európai Parlament előtt a klímasemleges kontinens terve A fenyők illata csökkenti a globális felmelegedést – hűsítő hatást vált ki a légtérben
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam