2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beszállítóit is zöldíti az IKEA

A cég 100 millió euró értékben támogatja közvetlen beszállítóit a megújuló energiára való áttérésben, emellett 100 millió eurót tervez költeni erdővédelemre és újraerdősítésre is.

A svéd multinacionális vállalat nem csak a termékei megálmodásakor, a raktárak vagy az áruházak berendezésénél figyel a fenntarthatóság szempontjaira, az árucikkeit előállító üzemek környezeti lábnyomát is szeretné csökkenteni.

A lépésekkel az a társaság célja, hogy az IKEA-t 2030-ra klímapozitív céggé tegyék – írja a Reuters nyomán a Portfolio.

Vagyis az intézkedések eredményeként az IKEA nagyobb léptékben tesz az üvegházhatású gázok visszaszorításáért, mint amekkora kibocsátás a vállalat értékláncához köthető.

Az IKEA üzletek többségét birtokló Ingka-csoport szeptemberben arra tett ígéretet, hogy a 2020-as célszintjét meghaladva, több megújuló energiát állítana elő az év végéig, mint amennyit felhasznál.

Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
A járvány tovább fokozta a fenntarthatósággal kapcsolatos elvárásokat Uniós forrás segíti a hazai ruhaipar kizöldülését Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam