2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díjazták a fenntarthatóságban is sikeres vállalkozásokat

Idén 12. alkalommal hirdették meg a CSR Hungary Díjat, amely önkéntes védjegyhasználati rendszerrel járul hozzá a fenntartható és felelős üzleti kultúra elterjesztéséhez Magyarországon.

Idén öt kategóriában – Közös ügyek – közös felelősségek, Belső CSR-megoldások, Felelős együttműködés, A felelős és fenntartható vállalatért, valamint a Junior kategóriában – 22 cég nyerte el a CSR Hungary Díj védjegyhasználatot.

A díjátadó gálán Hizó Ferenc, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta:

óriási érdem, ha egy vállalkozás felismeri, hogy a gazdasági érdekek érvényre juttatása, valamint a fenntartható fejlődés és növekedés irányába tett erőfeszítések nem egymással ellentétes, egymást kizáró tevékenységek, hanem egymás kiegészítői.

Ezért köszönet illeti azokat a vállalkozásokat, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóság alapvető értékére, és munkájukat ennek megfelelően szervezik, nemcsak szakértelemmel és elszántsággal, hanem aktív, felelős részvétellel is hozzájárulnak a fenntartható jövő kialakításához és egyben a magyar gazdaság sikeréhez.

A 2019-es díjazottak a Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj 2019-es ünnepélyes átadóján Fotó: CSR Hungary/facebook.com

A körforgásos gazdaságra történő áttérés közös feladat és közös felelősség, az államnak, a civil szervezeteknek, a gazdasági társaságoknak, az állampolgároknak együtt kell működniük –

húzta alá Hizó Ferenc, hozzátéve: csak akkor tekinthető egy ország és egy társadalom igazán fejlettnek, ha a gazdasági, a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság egyszerre érvényesül. A fenntarthatóság kihívást jelent napjaink társadalmai számára, a feladatunk pedig az, hogy ezt a kihívást eszközzé kovácsoljuk.

Neked ajánljuk
Az Európában felhasznált „tiszta energia” Dél-Amerikában meglehetősen piszkos nyomot hagy A jegybank tovább dolgozik a „zöld” pénzügyi rendszer kiépüléséért Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam