2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az európai fogyasztók beszállnának a körkörös gazdaságba

Az európaiak 64%-a úgy véli, amennyiben a vállalatok nem teszik meg a megfelelő lépéseket, hogy környezetbarátabbak legyenek, a vásárlóik akár el is fordulhatnak tőlük.

A nemrég publikált Circular economy: Consumers seek help (Körkörös gazdaság: a fogyasztók segítséget kérnek) című jelentéshez készült felmérésben 13 európai államban, valamint Ausztráliában és az Egyesült Államokban kérdezték a résztvevőket a környezeti problémákkal kapcsolatos attitűdjeikről és fogyasztói szokásaikról – derül ki a Transindex.ro portálról.

Bár az európai válaszadók relatív többsége, 34% szerint a környezetre gyakorolt legnagyobb veszélyt a műanyagszemét jelenti.

A megkérdezettek 96%-a legalább egy darab plasztikot dob a szemétbe naponta. 71%-uk ugyanakkor arra számít, hogy a piacon radikális csökkentésre kerül a csomagolásként használt műanyag mennyisége.

A fogyasztók egyre tudatosabban törekszenek saját viselkedésük megváltoztatására a környezet védelme érdekében. Az európaiak 60%-a arra számít, hogy a következő három évben inkább megjavíttatja az elromlott használati tárgyait, mintsem hogy kidobja őket, és csak 9% nyilatkozta azt, hogy inkább kidobja. Az eldobhatóság kultúrája és a gyorsított elévülés valójában a körkörös gazdaság antitézise – szögezi le a jelentés.

A megkérdezett európaiak túlnyomó többsége (legalábbis elméletben) egyetértene azzal, hogy a környezet védelme akár a gazdasági növekedés lassulása mellett is prioritást kellene hogy  élvezzen. Ugyanakkor a kutatók összegzésükben arra jutottak, hogy a körkörös gazdaságot erősítő vásárlói döntések meghozatalához az embereknek pénzügyi ösztönzésre is szükségük van.

Neked ajánljuk
A Burger King is lép a parttalan szeméttermelés ellen Elviteles ételrendelés lelkiismeretfurdalás nélkül Akiket kiakasztott a feldolgozhatatlan textilhulladék Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: transindex.ro
Vissza
Hírfolyam