2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható textilekre fókuszál a Heimtextil 2020

A jubileumi, 50. Heimtextil kínálata is jelzi, hogy a világ ipara egyre inkább a fenntartható technológiák és termékek felé fordul: a szakvásáron több mint 250 cég mutatja be a fenntarthatóság elvének megfelelő módszerekkel gyártott textíliáit.

Január 7-től 10-ig rendezik az 50. Heimtextilt, a lakás- és közületi textíliák nemzetközi szakvásárát, amely világviszonylatban is a legszélesebb spektrumú textil- és lakberendezési cikk-kínálattal büszkélkedhet, egyúttal bemutatja az elkövetkezendő trendeket is. A vásár nagyságrendjét mutatja, hogy Frankfurtban kereken 3000 nemzetközi kiállító újdonságait lehet megcsodálni.

Fotók: Messe Frankfurt Exhibition GmBH / Pietro Sutera

A Heimtextil szakvásáron több mint 250 cég mutatja be a fenntarthatóság elvének megfelelő módszerekkel gyártott textíliáit.

A Heimtextil által Green Directory néven tizedszer kiadott, külön kiállítói lista azon kiállítók nevét tartalmazza, amelyek a fenntarthatóság témáját középpontba helyező kiállítási területen mutatják be termékeiket. A listázott cégek száma ugrásszerűen megnőtt, minden eddiginél magasabb lett.

A Trend Space keretén belül, az új, Future Materials Library elnevezésű kiállítási térben is láthatók a fenntarthatóság elvét szem előtt tartva gyártott anyagok. Itt megismerhetik a látogatók az innovatív anyagok sajátosságait és előállításuk módját. A bemutatótér fókuszában többek között újrahasznosított anyagok és ún. élő textíliák állnak. Ezen kívül a 12.0 csarnokban Green Tours és Green Village elnevezésű vezetett túrák adnak minden, a zöld témacsoporttal kapcsolatos kérdésre választ. A Green Village kódokat és tanúsítványokat mutat be, hogy ezzel segítse a cégeket a fenntarthatóság biztosításában. Itt mutatkoznak be első ízben az Egyesült Nemzetek Sustainable Development Goals név alatt.

A 3.0 csarnokban elhelyezett Trend Space elnevezésű kiállítási tér a trendek és az inspirációk helyszíne, és itt kap hangsúlyt a fenntarthatóság témája is. A tudatosan összeállított anyagkínálat csökkenti az anyagfelhasználást, és minimalizálja az ökológiai lábnyomot is. Kereken 2000 m2 területen alakítanak ki a tervezők olyan fórumot, amely a vásár zárása után újrahasznosítható textíliákból és anyagokból áll.

A további csarnokokban bemutatják a lakástextíliák előállításában és feldolgozásában alkalmazott legújabb gépeket, technológiákat, bútorszöveteket, dekoranyagokat, függönyöket, szőnyegeket, a bútoripar dizájntrendjeit, és az olyan különlegességeket, mint az erősen gyúlékony, a hangtompító, a súrolásálló vagy a víztaszító anyagok.

Neked ajánljuk
Napelemes távirányító a Samsungtól A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne A vízparti ingatlanok a jövőben is kihívások elé állíthatják az amerikai klímapolitikát Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő A környezettudatos háztetők a pénztárcánknak és a környezetnek is hasznára válnak
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam