2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok múlhat a piaci szereplők eltökéltségén

Egyre több vállalat és befektető tesz lépéseket a klímaváltozásért súlyos felelősséget viselő ipari termelés átalakítása érdekben.

A 2019-re jelentős mozgalommá váló Climate Action 100+ nevű befektetői kezdeményezés célja, hogy a világ legnagyobb üvegházhatású gázokat kibocsátó cégeit összefogja, és a káros tevékenységük fokozatos leépítésére sarkallja. A száznál is több tag között ott találjuk a vállalatokat, amelyek az éves globális ipari kibocsátás kétharmadáért felelnek – írja a The Conversation összefoglalója alapján a Napi.hu.

A vállalatok mellett mostanra már több mint 370 befektető is része a Climate Action 100+-nak, amelyek összesen 35 000 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, és bejelentették,

a jövőben nem finanszíroznak olyan cégeket, amelyek nem tesznek határozott lépéseket a klíma megóvása érdekében.

A szervezeten kívül is ébredeznek a piaci szereplők: a Moody hitelminősítő intézet a közelmúltban elkezdte lerontani azoknak a cégeknek a státuszát, amelyek a fosszilis üzemanyagokkal foglalkoznak; a Goldman Sachs nagyberuházási bank pedig kijelentette, hogy felhagy minden olyan pénzügyi tranzakcióval, amely akár csak közvetlenül is, de a sarkvidéki olajkitermelést támogatja.

Neked ajánljuk
Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam