2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak trendi, mindent átható trend a fenntarthatóság

A vállalatok működését és átalakulását a 2020-as években a technológiai fejlődés mellett a fenntarthatóság, a világ állandó körforgásának szem előtt tartása határozza majd meg.

Az amerikai Forbes szakértő szerzője szerint a következő években azt láthatjuk majd, ahogy a világ nagy márkái fenntarthatóvá alakítják az ellátási láncukat, csökkentik károsanyag-kibocsátásukat és visszavágják műanyagszennyezésüket, részben azért, hogy reagáljanak az etikusan gondolkodó fogyasztók igényeire.

Az új felfogás számos, modellértékű kezdeményezésben mutatkozott meg már a 2019 évben is a nyersanyagbeszerzés újragondolásától a csomagolást spóroló újratöltő állomások kialakításán át a csomagolóanyagok visszaváltásáig.

A körforgást szem előtt tartó ellátási lánc kialakításához elkerülhetetlen a bizalom megléte: a bizalomé, amely a teljes ökoszisztémát áthatja a beszerzéstől a munkaerő alkalmazásáig, és etikusságon alapul.

A szakértő szerint a körkörösség elve nemcsak az anyagok, hanem például a munkaszervezés terén is érvényesül majd. Manapság nem jellemző, hogy a vállalatok korábbi munkatársaik újbóli alkalmazásán gondolkodnának, de az új évtizedben sok cég gyakorlatában megjelenhet az újraalkalmazás, amellyel megspórolhatóvá válik a betanítás, beszokás időszaka.

A rugalmasság és a bizalom révén támogató munkakörnyezet jöhet létre, amely hatékonyabb és koncentráltabb munkavégzést tesz lehetővé. Ezáltal csökkenthető lesz a munkaidő, ami egyes kutatások szerint hozzájárulhat a fenntarthatóbb életvitelhez kapcsolódó szokások elterjedéséhez.

Neked ajánljuk
Az online kereskedelem csomagolási lábnyoma is csökkenthető Konzultációval zöldül a Budapesti Értéktőzsde Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam