2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hihetetlen üzlet lehet a klímaváltozás

A klímaváltozással összefüggő befektetések egyre izgalmasabb területet jelentenek, ráadásul az elemzők szerint az igazi felfutás még csak a most induló évtizedben jön, amikor megjelennek a piacon azok a fiatalok, akik sokkal érzékenyebbek a témával kapcsolatban.

A Bank of America Securities felmérése szerint az Y generációs befektetők számára rendkívül fontos, hogy az egyes befektetéseiknek milyen környezeti és társadalmi hatásaik vannak: közel 90 százalékos arányban jelölték meg ezt a hatást a legfontosabb befektetési szempontként – írja az Origo.

Haim Israel, a BofA Securities tematikus befektetési vezetője szerint ez a terület lehet a következő évtized egyik legizgalmasabb befektetési lehetősége:

ahogy a fiatalok egyre jobban érzik, hogy a klímaváltozás már a saját életüket is érinti, úgy lesz ez a kérdés egyre lényegesebb a befektetéseik kiválasztásánál is.

A pénzintézetnél úgy számolnak, hogy a következő 20 évben több mint 20 ezer milliárd dollárnyi eszköz csoportosul majd az úgynevezett ESG-alapokban – ezek olyan befektetési alapok, melyek profilja kifejezetten a társadalmi és környezeti felelősségvállalás, illetve a fenntarthatóság.

Csak a jövő kecsegtető?

A klímaváltozással összefüggő részvényekbe történő befektetés eddig nem mindenkinek hozott nyereséget: a JPMorgan elemzői például tavaly májusban tettek közzé egy kutatást, amelyben rámutattak, a tisztán klímaváltozás fókuszú alapok az elmúlt 10 év egészében évente 5 százalékos alulteljesítők voltak a piac egészéhez képest.

Tavaly azonban már érezhető volt a változás. Az elemzők szerint

az igazi lehetőség abban lehet a következő években, hogy a klímaváltozás hatásai valószínűleg minden iparágat érinteni fognak.

Ha pedig egyre szélesebb körben kezdenek el a szektorok szereplői figyelni erre a területre, akkor a befektetési lehetőségek is sokkal komolyabb profitokkal kecsegtethetnek.

Neked ajánljuk
A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam