2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás a pénzügyi szektort is felforgathatja

Fundamentálisan átalakítja a klímaváltozás a pénzügyi szektort – figyelmeztetett Larry Fink, aki a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak a vezérigazgatója.

„Számottevő tőkeújraosztás” következik majd be a „fokozódó klímakrízis miatt”, ami „hamarabb megtörténik majd, mind gondolnánk” – idézi a befektetési szakember újévi levelét a Portfolio:

„A klímaváltozás a vállalatok hosszú távú stratégiájában meghatározó tényező. A tudatosság gyorsan változik, és úgy vélem, a pénzügyek fundamentális újratervezésének szélén állunk.”

Larry Fink hozzátette: az ügyfeleik is egyre tudatosabban terveznek környezetvédelmi tényezőkkel kapcsolatosan. A vezérigazgató szerint ez azt jelenti, hogy az ügyfelek elkezdik az eszközeiket átmozgatni még azelőtt, hogy magában a klímában változást látnánk, mert a piac előzetesen kezeli a kockázatokat.

Fink kitért arra is, hogy karrierje alatt számos válságot látott, a klímaváltozás viszont hosszabb távú és súlyosabb következményekkel jár: „ha csak a jósolt hatások töredéke valósul meg, akkor is egy strukturális, hosszú távú krízisről beszélünk. Vállalatoknak, befektetőknek és kormányoknak is készülniük kell a befektetői tőke számottevő újraallokációjára”.

Neked ajánljuk
A koronavírus-válság bebizonyította: a fenntartható vállalati működés nem múló divathullám Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam