Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érdemes a tudatos cégekbe fektetni a pénzt

A társadalmilag felelős befektetések 2010 és 2014 között még veszteségesek voltak, azóta viszont nyerőben vannak, különösen Európában.

2010 és 14 között az ESG- kritériumok érvényesítése inkább rontott, 2014-től 2017-ig viszont már inkább javított a befektetések hozamán – írja az Amundi Asset Management társadalmilag felelős befektetések (ESG) teljesítményével foglalkozó vizsgálata alapján a Napi.hu.

Az ESG az Environmental, Social, Governance angol szavak rövidítése, és a környezetvédelmet, a társadalmi felelősséget, valamint a vállalatirányítást figyeli az egyes cégeknél, ez alapján pontozza a társaságokat.

A kutatás alapján az ESG-kritériumok érvényesítése összességében pozitívan hat a portfóliók hozamára, de földrajzilag és az egyes kritériumok szerint eltérő mértékben.

Az ESG alkalmazás kifizetődőbbnek bizonyul Európában, mint Észak-Amerikában: ha a vizsgált időszakban a legjobb ESG-értékelésű vállalatok részvényeit vette meg a befektető Európában, akkor 5,8 százalékkal teljesített felül a portfólió ahhoz képest, amely a legrosszabb értékelésű cégekbe fektetett.

Az Amundi elemzése alapján a 2014–17 közti időszakhoz képest újdonságot jelent, hogy a három szempont közül a társadalmi felelősség felértékelődött, valamint hogy a befektetők azokat a cégeket is elkezdték értékelni, amelyek ugyan még nem tettek meg mindent a felelős gondolkodás terén, de törekednek a változásra.

Neked ajánljuk
Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba Segítsünk a partifecskéknek, nehogy veszélyes helyre költözzenek Tovább nőtt a zöld rendszámos autók száma Az államfő húsvéti üzenete: A türelem életeket ment! A focisták is összefogtak a járvány ellen
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam