2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak szavakban zöldül a Visa

A digitális fizetési megoldásokat kínáló globális vállalat 2020-ra ígérte, hogy tevékenységét kizárólag megújuló energiaforrásokból előállított energiából végzi.

A Visa, mely a világ 76 országában, összesen 131 irodát és négy feldolgozó központot működtet, bejelentette, hogy az üzemeltetését tekintve átállt kizárólag megújuló energiaforrásra – írja a Napi.hu.

A vállalatnak ezt azzal együtt sikerült elérnie, hogy a bázisévnek tekintett 2004-hoz képest 90 százalékkal lefaragta a működési kibocsátását is.

Azt, hogy a Visa működését tekintve teljesen zöldenergiára álljon át, 2018-ban határozták el. Ennek egyik sarokpontja, hogy a vállalat fokozatosan átállt arra a modellre, hogy energiát – főként áramot – csak és kizárólag olyan forrásból vásároltak a piacon, ami igazoltan megújuló energiaforrásból származik.

Fotó: Peter Hellberg/flickr.com

A Visa tagja lett a Megújuló Energiát Vásárlók Szövetségének (Renewable Energy Buyers Alliance – REBA), és az elmúlt két évben minden telephelyén és működési területén együttműködéseket kötött a lokális közművekkel, illetve árampiaci szolgáltatókkal.

A zöldáramvásárlás mellett – főként az Egyesült Királyságban, illetve az Egyesült Államokban – a cég saját maga is komoly méretű megújuló energiás beruházásokat végzett.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam