2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldbe öltöztetett IKEA nyílik Bécs belvárosában

Az IKEA olyan innovatív épületet alakít ki a bécsi Westbahnhofnál (Nyugati pályaudvar), ahol sok növény, fa teszi kellemessé a szokott kényelem mellett a vásárlást az ügyfeleknek, miközben egy városi találkozási csomópontot is kialakítanak.

Az egész üzlet a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a metróval közlekedő embereket célozza meg. A több emeleten átnyúló bútoráruházban a belsőépítészeti ötleteket és a teljes IKEA termékcsaládot innovatív módon mutatják be – írja a Treehugger alapján a 24.hu.

A koncepció a jelenlegi trendekre összpontosít, figyelembe veszi a drasztikusan megváltozott vásárlási szokásokat, valamint a mobilitás új, autó nélküli formáját.

Minden egyes szinten sok szabad hely lesz, fás, zöld területekkel beültetve, hatalmas napos kirakatokkal, ablakokkal, és rendhagyó módon, parkolók nélkül.

Fotó: ikea.com

A nagyközönséget egy nyitott tetőterasz várja, a homlokzat minden felületén lesz zöld növényzet, egy kávézó és egy kellemesen kialakított kültéri egység is hozzájárul a belvárosi zöld kényelemhez.

Az új üzlethez nem építenek nagy raktárhelyiségeket, vagyis csak olyasmi tartanak készleten, amit kerékpárral vagy tömegközlekedéssel is haza lehet szállítani, a nagyobb bútorokat pedig 24 órán belül házhoz szállítják majd.

Neked ajánljuk
Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások A digitális technológiák segítenek a zöldítésben 2019-ben 1 millió napelemet telepítettek az Ikea-áruházak tetejére A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam