2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó üzlet a zöld üzlet

Egyre több az olyan dollármilliárdos a világon, aki a klímaváltozást lassító vagy visszafordító megoldásoknak köszönheti vagyonát.

A környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat (ESG) is figyelembe vevő befektetések vagyona tavaly jelentős ütemben nőtt. A legnagyobb tíz ilyen vagyon tavaly év végén 61 milliárd dollárt tett ki, de a Bloomberg számításai szerint ez jóval több lesz a következő években – írja a Portfolio.

Bár a zöldgazdaságban tevékenykedő cégek száma egyre növekszik, a széngazdaság továbbra is domináns. A világ 500 leggazdagabb emberének több mint negyedét továbbra is olajmágnások, iparosok és autóipai üzletemberek teszik ki.

Nincs könnyű dolguk azoknak, akiknek „zöld” a vagyona, ugyanis ennek megtartása nagyban függ attól, mennyire lesz sikeres az általuk képviselt termék vagy technológia.

A világ három leggazdagabb zöld dollármilliárdosa közé tartoznak Kína vezető elektromos akkumulátorgyártójának tulajdonosai 17 milliárd dolláros vagyonukkal, a Tesla vezérigazgatója és résztulajdonosa, Elon Musk, és a szélenergia-ipar legnagyobb magánkézben lévő szereplőjének, az Enerconnak a tulajdonosa, Aloys Wobben.

A tíz leggazdagabb környezettudatos Krőzus között számos energiaipari szereplőt és napelemgyártót találunk, de alternatív hajtású járművekkel és újrahasznosítással foglalkozó cégek tulajdonosai is képviseltetik magukat. A teljes lista a Portfolio cikkében olvasható.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam