2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magenta az új zöld – példaértékű teljesítmény a Telekomnál

A Magyar Telekom-csoport a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók körében pedig az elsők között vált teljes mértékben karbonsemlegessé 2015-ben, és tavaly az ötödik karbonsemleges évét zárta.

A vállalat fenntarthatósági intézkedésein túl lakossági és üzleti ügyfeleit is bekapcsolta klímavédelmi törekvéseibe: az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatás bevezetésével lehetőséget teremtett, hogy ügyfelei ilyen módon is tehessenek a környezet védelméért.

A Telekom az elmúlt két évben a saját termelésű zöld energiamennyiség növelése érdekében budapesti és szegedi oktatási központjára napelemrendszert telepített, amely lehetőséget adott arra, hogy munkatársi körben elinduljon a közösségi napelemprojekt, és a programba ügyfeleit is bekapcsolta:

Az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatást választó mintegy 80 000 ügyfél folyamatosan nyomon követheti online az általuk támogatott napelemrendszer termelését, valamint választásukkal további napelemek telepítését ösztönzik, hiszen a Magyar Telekom a befolyó összegekből újabb napelemrendszerek telepítését tervezi.

A vállalat 2019-ben is tovább csökkentette a működése során felhasznált energiát, növelte energiahatékonyságát, modernizálta hálózatát és adatközpontjait, valamint növelte a hibrid és az elektromos autók arányát a céges autóflottában.

Fotó: www.telekom.hu

A cég számos infrastruktúrájának energiaellátását szél- és/vagy napenergia használatával oldja meg, illetve működése során előnyben részesíti a fenntartható infokommunikációs termékeket és szolgáltatásokat. A vállalat a magyarországi elektromosenergia-felhasználását 100%-ban megújuló energiaforrásból vásárolja, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöldprojektek támogatásával semlegesíti.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Te milyen fogyasztó vagy? A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam