2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőbe néző ablakok – tíz év alatt teljesen kizöldül a Microsoft

Ambiciózus célt jelentett be a Microsoft: 2050-re annyi szén-dioxidot fognak eltávolítani a környezetből, amennyit a vállalat az 1975-ös alapítása óta közvetlenül vagy közvetve az elektromos fogyasztása által kibocsátott.

A vállalat redmondi központjában Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, Brad Smith elnök, Amy Hood pénzügyi igazgató és Lucas Joppa környezetvédelmi igazgató együtt jelentette be a vállalat új céljait és azt a részletes tervet, ami a vállalatot karbonnegatívvá fogja tenni – írja a vállalat közleménye alapján az Origo.

A meghirdetett program eredményeképpen 2030-ra több mint felére csökken a cég saját és a teljes értékesítési és értékláncának szén-dioxid-kibocsátása.

Ezenkívül a Microsoft egy új kezdeményezést is bejelentett, amellyel a beszállítóit és ügyfeleit is segíteni fogja ökológiai lábnyomuk csökkentésében, továbbá
létrehoz egy új, egymilliárd dollár értékű pénzügyi alapot a klímaváltozást mérséklő technológiák fejlesztésére.

A vállalat a jövő évtől a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére fog koncentrálni a teljes beszerzési és ellátási láncán belül is. A megújult éves fenntarthatósági jelentésük hamarosan részleteiben is tartalmazni fogja, hogy miből áll össze a vállalat ökológiai lábnyoma, és milyen intézkedéseken keresztül fogja radikálisan csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Egy uniós kereskedelmi megállapodás csökkenthetné az esőerdőkre nehezedő nyomást Újrahasznosító robotokat is bevet az Apple A hidrogén lehetne a jövő tiszta energiája A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam