2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tiszta környezetre szavaz a Lavazza

A Lavazza Group bejelentette, hogy csatlakozik a CEO Carbon Neutral Challenge-hez (vállalatvezetők a karbonsemlegességért kihíváshoz), amely Davosban a Világgazdasági Fórumon is téma lesz.

A kihívás arra ösztönzi a vállalatokat, hogy prioritásként kezeljék az üvegházhatású gázok kibocsátásának maximális csökkentését, teljesen ellensúlyozzák azokat, valamint azonnal és felelősségteljesen cselekedjenek – írja a Marketing&Média Online.

A Lavazza követi a kihívásban megfogalmazott ajánlásokat, amelyek szerint a fennmaradó szennyező kibocsátásokat megújuló megoldások váltsák fel a teljes ellátási láncban, ezáltal is hozzájárulva a biológiai sokszínűséghez, a természeti örökség védelméhez, közvetlenül enyhítve az éghajlatváltozás hatásait.

A Lavazza szisztematikusan közelít a fenntartható fejlődés irányába, miközben számos területen dolgozik a karbonsemleges működés megteremtésén. Részletesen elemzik és dokumentálják kibocsátásukat, amelyet energiahatékonysági intézkedésekkel és  100%-ban megújuló energiaforrások felhasználásával csökkentenek, terveket dolgoznak ki az újrahasznosíthatóság javítására, valamint a vállalat által használt összes csomagolás környezeti hatásának csökkentésére.

Emellett egy 2021-ben kidolgozásra kerülő terv keretében, amely egy 17 országban aktív Foundation-projekten alapul, célul tűzték ki a fenntartható termesztést és az újratelepítést.

Neked ajánljuk
Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Te milyen fogyasztó vagy? Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam