2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A karbonsemleges működés már kevés

Karbonsemlegesnek lenni kötelező, de ma már nem feltétlenül elég. Ezért dolgozik az ételkiszállítással foglalkozó Wolt azon, hogy alapításának évéig visszamenőleg is eltüntesse tevékenységéből a szén-dioxidot.

Fiatal és a környezetvédelemre kiemelt figyelmet fordító cégként a Wolt egyik legfontosabb célja, hogy az ételek házhoz szállításából fakadó károsanyag-kibocsátást minél lejjebb szorítsa – írja a Világgazdaság online.

 A vállalat minden hónapban kiszámolja a kiszállításokkal okozott összes szén-dioxid-kibocsátását, majd ezeket úgy kompenzálja, hogy úgynevezett szén-dioxid-emissziós egységeket vásárol a South Pole-tól.

Két kerékkel a kibocsátás visszaszorításáért Fotó: shutterstock.com

Ezeket a krediteket jelenleg egy brazil és egy kolumbiai projektbe fekteti be. Brazíliában az Envira projekt támogatásával a vállalat 150 hektár trópusi esőerdőt védelmez: a körülbelül 215 futballpálya méretű terepen mintegy 25 000 fa található. A kolumbiai Vichada pedig az újraerdősítésről szól, ennek a projektnek a támogatásával a cég 42 000 fa elültetését finanszírozza.

Azzal, hogy részt vesz a két minősített fenntarthatósági projektben, a cég minden házhoz szállítása karbonsemlegessé válik – visszamenőlegesen, azaz a cég 2015-ös alapításáig visszanyúlóan.

Ráadásul nem is éri be a házhoz szállítás karbonsemlegessé tételével: ételkészítő partnereit újrahasznosítható csomagolás bevezetésére ösztönzi, mivel ezek kisebb hatást gyakorolnak a környezetre.

Kizárólag újrahasznosított papírtáskában szállítja ki partnerei ételeit, emellett törekszik egyre több olyan partnerrel együttműködni, akik keresik az újszerű megoldásokat, mint az elmosható ételtárolók használata az eldobhatók helyett, vagy a gyorsabban, esetleg maradék nélkül lebomló, természetes alapanyagokból készült eszközök, csomagolóanyagok alkalmazása.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam