2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mastercard is megmozdult

A fizetéstechnológiai cég a Priceless Planet Koalíció létrehozásával szeretné mozgósítani a piaci szektort, hogy konkrét lépéseket tegyenek a környezetvédelem területén.

A Priceless Planet Koalíció nevű platform célja, hogy összehangolja a vállalatok fenntarthatósági törekvéseit, és érdemi beruházások megvalósításával szolgálja a környezetvédelmet – írja a Világgazdaság online.

Első lépésként 100 millió fa ültetését tűzték kis célul a következő öt évben. A koalíció alapító partnere a Citibank, a Santander UK, az IHS Markit, a bunq, a Saks Fifth Avenue, az L. L. Bean, az American Airlines, a New York-i Közlekedési Hatóság, valamint a London közlekedési hálózatáért felelős Transport for London.

„Elkötelezettek vagyunk a változás előmozdításában. Ehhez rendelkezésünkre áll egy rendkívül kiterjedt partneri kör és az a közel hárommilliárd ember, akikhez rajtuk keresztül érhetünk el. Őket szeretnénk a jó ügy érdekében mozgósítani a Priceless Planet Koalíción keresztül”

– mondta Ajay Banga, a Mastercard elnöke. A koalíció tagjai már hosszú ideje nagy hangsúlyt fektetnek saját fenntarthatósági programjaikra, de hisznek abban, hogy a mostani összefogással még nagyobb hatást érhetnek el.

Sok tranzakció sok lehetőséget teremthet Fotó: pxfuel.com

Már több konkrét kezdeményezés is elindult, amelyet a Priceless Planet hívott életre. Az egyik első ilyen program során több nagyvárosban is arra biztatják a fogyasztókat, hogy a tömegközlekedést válasszák az autóhasználat helyett, cserébe a szervezők egy-egy fa ültetésével segítik a levegő minőségének javulását. A kezdeményezéshez világszerte már olyan városok csatlakoztak, mint London, New York, Stockholm, Helsinki, Ankara vagy Barcelona.

A Mastercard további partnerek csatlakozását is várja, hiszen globális fizetési rendszere számos lehetőséget kínál a fentiekhez hasonló kezdeményezésekre.
Ilyen lehet például, ha a kereskedők felajánlják ügyfeleiknek a vásárlások végösszegének felkerekítését, a befolyt összeggel támogatva a Priceless Planet célkitűzéseit.

Neked ajánljuk
Sikeresen teljesítette klímavédelmi vállalásait a Facebook Meddig drágulhatnak az uniós szén-dioxid-kvóták? Kis zöld könyv – kalauz a fenntartható élethez Változatlanul vonzóak a fenntartható alapok Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam