2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az MNB jó példával jár elöl a környezettudatos működés terén

A Magyar Nemzeti Bank több mint 400 fő részvételével immár hetedik alkalommal rendezte meg a Lámfalussy Lectures Conference nevű rendezvényét. A kiemelkedő magyar származású európai közgazdászról, Lámfalussy Sándorról elnevezett konferencia megrendezése során az MNB – tavalyi évben bemutatott Zöld Programjával összhangban – mindvégig törekedett saját ökológiai lábnyomának csökkentésére.

Az MNB meggyőződése, hogy a Zöld Gazdaság hazánk egyik kitörési pontja: egy olyan terület, amelyen a fenntartható gazdasági növekedés elérése ökológiai előnyökkel is járhat – fogalmaz a konferencia eredményeit összegző közlemény.

A Zöld Gazdaság azonban nem létezhet környezetileg is kockázattudatos, valamint a hosszú távú, fenntarthatósági szempontokat is érvényesítő bankok, biztosítók és befektetési szolgáltatók nélkül. A jegybank pedig ennek érdekében úgy tud hatni a pénzügyi közvetítő szférára, ha maga is jó példával jár elöl a környezettudatos működés terén.

Az MNB egyik fontos célja és felelőssége Magyarország hosszú távon is fenntartható növekedésének, fejlődésének elősegítése, ezért a rendezvénnyel együtt járó környezeti terhelést egy hazai ökológiai beruházás finanszírozásával ellentételezi.

A konferencián számos neves közgazdász, jegybankár és az üzleti szféra képviselői vettek részt, akik a hosszú távon fenntartható gazdasági növekedés és felzárkózás aktuális kérdéseivel kapcsolatos nézeteiket osztották meg.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az előadók közül kiemelhető Robert Holzmann osztrák jegybankelnök, Poul M. Thomsen, az IMF Európai igazgatóságának vezetője, Debora Revoltella az Európai Beruházási Bank igazgatója és vezető közgazdásza, Olivier Garnier, a francia jegybank főigazgatója és vezető közgazdásza, illetve Serey Chea, a kambodzsai jegybank alelnöke és főigazgatója.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen
Tovább a forrásra: mnb.hu
Vissza
Hírfolyam