2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kizöldül az amerikai PepsiCo

A tengerentúlon már idén tökéletesen átválthat megújuló energiára a vállalat.

Az USA-ban még 2020-ban töviről hegyire átvált zöldenergiára a PepsiCo – állítja egy közleményében a társaság. Az Egyesült Államok az élelmiszeripari óriás legnagyobb piaca, és globális áramfogyasztásának feléért a cég ottani tevékenysége a felelős – írja a Store Insider.

A vállalat Európában kilenc országban a közvetlen működéséhez szükséges áramot már most is megújuló energiaforrásokból szerzi be.

„A bolygónk jövőbeli egészsége szempontjából kritikus évtizedhez érkeztünk – nyilatkozta Ramon Laguarta, az óriáscég vezérigazgatója. – A PepsiCo Amerikában azért igyekszik átállni immár 100 százalékban a megújuló villamos energiára, mert a klímaváltozás komoly veszélyei mindannyiunktól gyorsabb és merészebb lépéseket követelnek meg.”

Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam