2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy gépipari óriás is a zéró kibocsátásért küzd

Az ABB németországi Lüdenscheidben lévő telephelyén az első szénsemleges és energia-önellátó gyártóüzemének felépítésével kidolgozta a fenntartható városok és ipar jövőjének egy modelljét.

A „Mission to Zero” (Küldetés a zéró kibocsátásért) fenntarthatósági kezdeményezés részeként, kétévnyi tervezés és kivitelezés után, tavaly mutatták be Németországban az első szén-dioxid-semleges és energia-önellátó gyártelepüket – írja a prim.hu.

A lüdenscheidi üzemben telepített technológiának köszönhetően napsütéses napokon elegendő megújuló energiát termelnek a gyár teljes energiaigényének fedezéséhez. Az alkalmazott rendszer ugyanakkor sokkal szélesebb körű, mint egy egyszerű naperőmű: korszerű és integrált megoldás, amely ellátja a megújuló energia előállításának és elosztásának valamennyi feladatát. 

Jelenleg az ABB cégcsoport bevételének több mint fele olyan technológiákból származik, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez.

Lüdenscheid az intelligens energia-ökoszisztéma olyan példája, amelynek összes eleme digitálisan vezérelhető és hálózatba kötött. A rendszerelemek együttműködése növeli az energiahatékonyságot, a fenntarthatóságot, és biztosítja az erőforrások megőrzését a valódi, zérókibocsátású jövő létrehozása érdekében, az iparban és azon kívül is.

Fotó: abb.com

A kogenerációs erőművek révén, amelyek kétszer hatékonyabbak, mint egy széntüzelésű erőmű, Lüdenscheid mintegy 14 százalékkal több energiát képes előállítani, mint amire szüksége van.

Ezt a többletenergiát az elosztóhálózatba táplálva a vállalat fenntartható módon előállított energiával járul hozzá a régió energiaellátásához.

 – Az üzem a fenntartható jövő egyik követendő példája, és örülök, hogy már világszerte nagy érdeklődést váltott ki azon ügyfeleink körében, akik szívesen csatlakoznak a zéró kibocsátást célzó küldetésünkhöz – mondta el Tarak Mehta, az ABB Energetika (Electrification) üzletágának elnöke.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Monor is bekapcsolódott a Tisztítsuk meg az országot kormányzati programba A hétvégén rendezik meg a 27. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam