2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vállalatok segítséget kapnak a felelős és fenntartható működéshez

A társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés jelentőségét hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn, a felelős üzleti magatartásról szóló budapesti konferencián.

Gion Gábor magatartás- és viselkedési kódexekkel, szabályokkal és tudatosítással ösztönözné társadalmi felelősségvállalásra az üzleti életet. Az államtitkár a rendezvényen megköszönte a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakmai támogatását és azt, hogy világszerte vezető szerepet játszik a felelős üzleti magatartás ösztönzésében.

A szervezet felelős üzleti magatartás munkacsoportjának elnöke, Christine Kaufmann úgy látja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jelentőségét nem lehet túlértékelni, hiszen az üzleti élet világszerte sokféleképp hat a társadalmakra. 

A környezetvédelem vagy a munkavállalók iránt a nemzeti és nemzetközi cégeknek egyaránt felelősséget kell viselniük, és első lépésként azt kell megtudniuk, hogy a működésük jár-e káros következményekkel.

Christine Kaufmann ezzel indokolta, hogy az OECD már 1976-ban fenntarthatósági irányelveket dolgozott ki a nagyvállalatok számára, de hangsúlyozta, hogy a kisebbek is iránymutatásként tekinthetnek a dokumentumra.

Fotó: pixabay.com

Az átvilágítás irányelvei hamarosan magyarul is megjelennek, és belföldön is hasznos segítséget jelenthetnek. Magyarország OECD-tagállamként közvetíti a szervezet irányelveit, hogy az eljusson az itt működő multinacionális cégekhez, a PM pedig irányítóként vesz részt az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontjának munkájában.

Gion Gábor aláhúzta: a felelős vállalatok hozzájárulnak a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődéshez, jelentőségük pedig a környezeti kihívások miatt egyre nő.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam