2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Telekom nyerte a Deloitte Zöld Béka Díjat

A legjobb fenntarthatósági jelentésnek járó Deloitte Zöld Béka Díjat idén 19. alkalommal ítélte oda az üzletviteli és vezetési tanácsadással foglalkozó cég.

A Deloitte Zöld Béka Díj meghirdetésével célunk, hogy díjazzuk a nem pénzügyi jelentések készítése terén tanúsított kiemelkedő teljesítményt és innovációt hazánkban – mondta el Lukács Ákos, a Deloitte fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője.

A Magyar Telekom több ízben nyerte már el a Deloitte Zöld Béka Díjat. Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) ügyvezetője, a Zöld Béka Díj zsűrijének elnöke a győztes idei jelentésében kiemelkedőnek értékelte, hogy az ENSZ fenntarthatósági céloknak megfeleltetett indikátorok mellett a Science Based Target kezdeményezés (SBTi) által elfogadott és hitelesített stratégiai célkitűzések is megjelentek. A zsűrielnök szerint a vállalat jelentései emellett

„nagyon jól követik a fenntarthatósági trendeket, és mindig a legkorszerűbb jelentést készítik, amely több éven át végigkíséri a Telekom fejlődését a kitűzött célok mentén – nemcsak az éves teljesítményről jelentenek, hanem egy teljes folyamatról”.

Idén első jelentőként különdíjban részesült a Biofilter magyar családi vállalkozás. Ma még kevés családi vállalkozásról mondható el, hogy készít fenntarthatósági jelentést. Éppen ezért amellett, hogy környezetvédelmi vállalatként működik, és alaptevékenysége is a fenntarthatóságra irányul, példaértékű a vállalat működéséről adott teljes, átfogó jelentés – fogalmazott a Deloitte közleménye.

Neked ajánljuk
Az MNB is kiemelten kezeli a fenntarthatóságot Konferencia a zöld reklámról Az egyszer használatos műanyag kivezetése nem csak a környezetnek, a vállalatoknak is fontos lehetőséget jelent Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam