2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Generali a világ legfenntarthatóbb vállalatai között

Az elmúlt időszakban a Generali-csoportot a világ top 100 legfenntarthatóbb vállalatának egyikévé választották, ráadásul törekvéseinek hangsúlyozására csatlakozott a 2050-re kizárólag karbonsemleges befektetéseket végző biztosítókat és nyugdíjalapokat tömörítő kezdeményezéshez.

A Corporate Knights „2020 Global 100 Most Sustainable Corporations” listája szerint a Generali is bekerült a világ top 100 legfenntarthatóbb vállalata közé. A Corporate Knights 16. kiadásában több mint 7300 globális vállalat fenntarthatósági erőfeszítéseit vizsgálta.

A top100 vállalat közé többek között 49 európai, 29 észak-amerikai és 18 ázsiai vállalat került be.

Ez az elismerés a Generali fenntarthatósági fejlődését emeli ki. A vállalat 2021-re célul tűzte ki 4,5 milliárd euró zöld- és fenntartható beruházás megvalósítását, továbbá 7-9%-os növekedés elérését a zöld és szociális termékek bruttó díjbevételében. 

2019 szeptemberében 750 millió euró értékben a Generali bocsátotta ki az európai biztosítási ágazat első zöldkötvényét Fotó: Felipe Restrepo Acosta/Wikimedia Commons

A globális hőmérséklet-növekedés a párizsi klímavédelmi egyezményben rögzített 1,5 °C-on való mérséklése érdekében a Generali is csatlakozott azon biztosítótársaságok és nyugdíjalapok szövetségéhez (Net-Zero Asset Owner Alliance), melyek vállalásuk szerint 2050-ig portfóliójukban csak karbonsemleges befektetéseket végeznek.

A szövetség céljainak elérése érdekében a portfóliókban szereplő vállalatokkal egyeztetések mentén együtt alakítanak az üzleti modelleken, és vezetnek be környezetbarát, zérókibocsátással járó gyakorlatokat.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Amikor a grafikonok megszólalnak Rovarokat riasztó növényi illatok
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam