2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre jobban teljesítenek a zöldrészvények

A klímabarát részvények iránt növekvő érdeklődés mutatkozik, és ez a trend folytatódhat a kormányok erőfeszítései és a vagyonkezelők viselkedése nyomán.

Annak érdekében, hogy megállítsák a klímaváltozást, az országok világszerte szigorúbb szabályozást vezetnek be, és karbonsemleges elveket fogadnak el.
Ezzel párhuzamosan a szennyezők elveszítik a társadalom és a piac bizalmát. Ez a szituáció lehetőséget tartogat az úgynevezett zöldrészvények számára, például a megújuló erőforrásokban érdekelt cégek papírjainak – írja az XTB elemzése.

Ilyen társaságokat világszerte találhatunk, de egy-egy jól teljesítő papír kiválasztása nehéz feladat. Szerencsére a befektetőknek nem kell azzal órákat eltölteniük, hogy egyenként elemezzék ezeket a részvényeket, mivel kihasználhatják azokat az eszközöket, amik a megújulóenergia-szektort követik le.

Az iShares Global Clean Energy ETF a 30 legnagyobb és leglikvidebb nyilvános részvénytársaságot követi, és egy év alatt több mint 11%-ot emelkedett.

De nem csak a tisztaenergia-részvények profitálnak a klímatudatosságra épülő kampányból. Az egyik legnyilvánvalóbb zöld szektor az elektromos járművek piaca, de jól teljesítenek a zöld, vagyis nettó emissziómentes építkezésben érdekelt cégek is. Emellett a befektetők a növényi alapú húst – azaz műhúst – gyártók papírjainál is megpróbálhatják elkapni a momentumot.

Egy újabb tényező, ami azt mutatja, hogy érdemes a klímabarát részvényekre odafigyelni, a nagyobb alapkezelők viselkedése. Ezek egyre inkább a környezeti fenntarthatóságra fókuszáló befektetési politikákat alkalmaznak. A közelmúltban a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője is ilyen döntést hozott. Tekintve, hogy a hasonló intézmények mennyi befektetendő pénz sorsáról döntenek, még egy kis szelet becsatornázása a környezetbarát cégek felé is nagy lökést jelenthet azoknak.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: xtb.com
Vissza
Hírfolyam