Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem minden zöld, amiről azt ígérik

Az európai értékpapírpiaci felügyelet (Esma) elnöke szerint jobban kellene felügyelni azokat az ügynökségeket és hitelminősítőket, amelyek arról döntenek, mennyire zöld egy vállalat vagy befektetés.

Steven Maijoor, az Esma elnöke szerint az ESG-ratingeket (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat előtérbe helyező befektetések és cégek) kiadó ügynökségek sokszor alaptalanul mosnak zöldre bizonyos cégeket és befektetéseket, amelyek sok esetben nem is fenntarthatóak, mégis jó minősítést kapnak – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Éppen ezért nagyobb felügyeletet igényel az ESG-minősítési rendszer és annak szereplői.

Az EU-s felügyeleti szerv elnöke szerint valahogyan egységesíteni kellene az ESG-minősítéseket kiadó cégek által használt módszertant, mivel a jelenlegi szerteágazó minősítési szempontok nem teszik lehetővé a befektetőknek, hogy érdemben össze tudják hasonlítani a fenntarthatónak titulált befektetéseket.

Az Esma egy konzultációt követően az ESG-kompatibilitás minősítésére szolgáló szempontokra vonatkozó lista összeállítását tervezi.

Neked ajánljuk
Befektetések a változásba Egyre több vállalat lép a járvány leküzdéséért Vásároljuk és használjuk környezettudatosan a ruháinkat! Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam