2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem minden zöld, amiről azt ígérik

Az európai értékpapírpiaci felügyelet (Esma) elnöke szerint jobban kellene felügyelni azokat az ügynökségeket és hitelminősítőket, amelyek arról döntenek, mennyire zöld egy vállalat vagy befektetés.

Steven Maijoor, az Esma elnöke szerint az ESG-ratingeket (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat előtérbe helyező befektetések és cégek) kiadó ügynökségek sokszor alaptalanul mosnak zöldre bizonyos cégeket és befektetéseket, amelyek sok esetben nem is fenntarthatóak, mégis jó minősítést kapnak – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Éppen ezért nagyobb felügyeletet igényel az ESG-minősítési rendszer és annak szereplői.

Az EU-s felügyeleti szerv elnöke szerint valahogyan egységesíteni kellene az ESG-minősítéseket kiadó cégek által használt módszertant, mivel a jelenlegi szerteágazó minősítési szempontok nem teszik lehetővé a befektetőknek, hogy érdemben össze tudják hasonlítani a fenntarthatónak titulált befektetéseket.

Az Esma egy konzultációt követően az ESG-kompatibilitás minősítésére szolgáló szempontokra vonatkozó lista összeállítását tervezi.

Neked ajánljuk
Először publikált fenntarthatósági jelentést a Nanushka Márciustól az üzletekben is ki kell helyezni az új energiacímkéket Európát is elérték az afrikai klímaváltozás kihívásai Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam