2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A BP is zöldülne

A világ egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátójának számító olajóriást 2050-re klímasemlegessé tenné a cég új vezére.

A BP legkésőbb 2050-re klímasemleges lesz, ígérte meg Bernard Looney, a nagyvállalat új vezetője. Ez a célkitűzés az olaj- és gázipar egyik legambiciózusabbja – írja a Financial Times nyomán a Menedzsment Fórum.

A szektor nagyvállalatai az utóbbi időben elkezdték érezni a klímavédők és úgy általában a közvélemény nyomását, így egyre-másra tesznek hangzatos ígéreteket.

Az egyik első fecske a Shell volt, melyet még saját részvényesei is nyomasztottak a klímaváltozás előidézésében betöltött szerepe miatt. Több kutatás is arra jutott, hogy a BP a Shell-lel együtt ott van azon 20 nagyvállalat között, amelyeket a legnagyobb felelősség terheli a légkör szennyeződése miatt bekövetkezett üvegházhatásért.

Fotó: geograph.org.uk
Neked ajánljuk
Az Európában felhasznált „tiszta energia” Dél-Amerikában meglehetősen piszkos nyomot hagy Az Európában felhasznált „tiszta energia” Dél-Amerikában meglehetősen piszkos nyomot hagy Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam