2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldkötvények és kevesebb műanyag az irodákban

A Morgan Stanley nemcsak aktív szereplője a globális zöldkötvénypiacnak, de budapesti technológiai központjában a dolgozók mobilalkalmazással is csökkentik a globális problémát jelentő műanyagpazarlást.

A pénzintézet vállalta, hogy a tőkepiacokon való tevékenységével, az ügyfeleivel és munkatársaival való együttműködéssel 2030-ig 50 millió tonnával csökkenti a folyókba, óceánokba, a tájba és a szemétlerakókba kerülő műanyagszennyezés mennyiségét. Céljaik eléréséhez a zöldkötvények piaca jelenti az egyik eszközt, melyek térhódításáról itt, itt és itt, valamint ebben a korábbi cikkünkben is olvashat.

A Morgan Stanley aktív szereplő a zöldkötvények folyamatosan bővülő piacán, melynek nagysága 2015 óta a négyszeresére, 200 milliárd dollár fölé nőtt. A világ egyik vezető élelmiszeripari és üdítőital-gyártó vállalata a közelmúltban jelentette be első zöldkötvény-kibocsátását a Morgan Stanley-n keresztül. Az 1 milliárd dollár értékű jegyzésből fenntarthatósági programokat finanszíroz a vállalat, például 2025-ig 35%-kal csökkenti ellátási láncában az új műanyagok használatát.

Forrás: Pixabay

Hogy a Morgan Stanley komolyan veszi a műanyagszennyezést, az is mutatja, hogy budapesti technológiai központjában az egyszer használatos műanyag poharakat újrahasznosítható papírtölcsérekre cserélték a vízadagolókban. Munkatársaikat arra is ösztönzik, hogy tartós ivópalackot hozzanak magukkal a munkahelyükre, és tegyenek rá egy QR-kóddal ellátott matricát. Minden alkalommal, amikor megtöltik, egy Fill it Forward nevű alkalmazással leolvashatják a QR-kódot. A dolgozók tavaly kezdték használni az appot, és globálisan már több mint 100 ezer leolvasásnál tartanak. Ezzel

250 ezer szatyornak megfelelő szemét lerakását, 13 ezer fogkefének megfelelő műanyaghulladék óceánba jutását, és 75 ezer, autóval megtett kilométer üvegházhatású emisszióját váltották ki.

Továbbá minden leolvasással a cég 2 centtel finanszíroz vízprojekteket olyan régiókban, ahol a tiszta vízhez jutás nehézségekbe ütközik.

„A kezdeményezés olyan sikeres, hogy 2020-ban is folytatjuk, sőt versenyekkel is ösztönözzük kollégáinkat az app használatára” – mondta el Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR-igazgatója és fenntarthatósági munkacsoportjának vezetője.

Neked ajánljuk
A Vértesben is megújult egy ökoturisztikai központ és turistaház Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát Zöldbe borul az egykori bécsi pályaudvar területe Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Éjjel nyíló virágok (képgalériával)
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam