2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép

Nagy hatékonyságú és környezettudatos textilimpregnálási technológia kifejlesztésébe kezd a pécsi Rovitex Hungária Kft.

A Rovitex Kft. lakástextíliák importjával és exportjával, a hazai nagykereskedelmi tevékenységgel és gyártással foglalkozik. A vállalat egy olyan környezettudatos textilimpregnálási technológiát szeretne kifejleszteni, amely alkalmas a gombákat, baktériumokat semlegesítő, úgynevezett antimikrobiális, antibakteriális szövetek nagyüzemi előállítására – írja a vállalat közleménye alapján az MTI.

Mint írták, a manapság elterjedt, egyebek mellett az egészségügyben is alkalmazott textilszövetek viszonylag nagy fajlagos felülettel rendelkeznek, így a kórokozók is jobban megtapadnak rajtuk, szaporodásnak indulnak. Az új típusú szövet kifejlesztése érdekében egy teljesen új kutatás-fejlesztési bázist, impregnálóüzemet és gépsort is magában foglaló üzemegységet építene a Rovitex.

Az elhasználódott impregnált textíliák újrahasznosítása is megvalósul a beruházás után, így a szövetből eltávolított az impregnálószer maradványait újra felhasználhatják, míg a megmaradt tisztított textileket egyéb ipari célokra értékesítik, használják fel.

Fotó: Rovitex Hungária Kft./facebook.com

Az 1996-ban alapított, magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretén belül mintegy 383 millió forintos – felerészben visszatérítendő – támogatást nyert el. 

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam