2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Adidas tartja a tempót a zöld versenyfutásban

Az Adidas több márkával ellentétben betartotta ígéreteit, sőt még túl is szárnyalta korábban tett környezetbarát vállalásait.

A cégcsoport a napokban bejelentette, hogy 2024-re, ahol technikailag lehetséges lesz, csak és kizárólag újrahasznosított poliésztert fognak alkalmazni. Emellett tovább folytatja együttműködését a Parley óceántudatos közösséggel, amellyel 2015-ben dobták piacra a világ első óceáni hulladékból készített, zokniszerűen a lábra simuló cipőjét, amihez körülbelül 11 műanyag flakont használtak fel páronként – írja az Instyle.

2020 az első év, amikor a háromcsíkos sportruháikhoz használt poliészter több mint fele részben újrahasznosított műanyagból származik.

A Parley for the Oceans nevű szervezetet Cyrill Gutsch német világjáró kalandor alapította. A mára globális méretűvé fejlődött hálózat az óceánok törékenységére, szépségére és fontosságára hívja fel a figyelmet elkötelezett topmodellek, divattervezők, színészek, zenészek, tudósok és feltalálók segítségével, akik hidat alkotnak a környezettudatos civilek és aktivisták között.

2017-ben az Adidas már egymillió pár sportcipőt gyártott a Parley által kifejlesztett újrahasznosított anyagból. 2018-ban ez a szám 5, 2019-ben pedig 11 millióra növekedett.

Fotó: Francesco Zaia/flickr.com
Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: instyle.hu
Vissza
Hírfolyam