2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Építő hozzáállás nélkül nem lesz változás

A klímaváltozás elleni harcban az építőiparnak is össze kell fognia – jelentette ki a Kossuth rádió Krónika című műsorában Boros Anita fenntarthatóságért felelős államtitkár.

Boros Anita  egy szakmai konferencián beszélt arról, hogy Magyarországon évente 18 millió tonna hulladék keletkezik, ebből hatmillió tonna csak az építkezéseken.

A bontási, építési hulladék nyolcvan százalékát nem használják
fel újra, ennek nagy része illegális lerakóhelyekre kerül.

A jövőben büntetésre számíthatnak azok, akik illegálisan raknak le a hulladékot, az államtitkár szerint ugyanakkor egy ösztönző rendszer kiépítésére is szükség van. Ez segítheti elő a folyamatos áttérést a megújuló energiaforrások és az ezeket felhasználó berendezések alkalmazására. Ezek a változások az építőiparban is hatással lesznek a beruházási, tervezési folyamatokra.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Európa legnagyobb bankja beszáll a klímaváltozás elleni harcba A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt A svájci klímapolitikának is a bíróságon kell vizsgáznia Már az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok 55 millió évvel ezelőtt forrón gőzölgő lehetett a Föld
Forrás: Kossuth Rádió
Vissza
Hírfolyam