2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozással új forrásra tett szert a grönlandi gazdaság

A melegedés hatására felolvadó jégtömegek után maradó víz külföldi értékesítésére szerzett jogot több vállalkozás az arktikus klímájú szigeten.

A klímaváltozás Grönlandon a jég gyors ütemű visszahúzódásával jár. Az ezzel járó olvadékvizet a grönlandi vezetés kereskedelmi vállalatoknak adja el – számolt be a die Welt.

A klímaváltozás hatására a világ számos pontján fokozódó hőhullámokkal és gyakori szárazsággal kell szembenézni, emiatt a grönlandi energiaügyi miniszter, Jess Svane meglátása szerint

a víz különösen kelendő árucikké válik a jövőben.

Jelenleg kilenc vállalat kapott engedélyt a víz külkereskedelmi forgalmazására. A miniszter szerint a célországok kiválasztása a vállalkozások határkörébe tartozik.

A képből lassan eltűnik a hűvös fehérség  Fotó: pikrepo.com
Neked ajánljuk
A koronavírus-válság bebizonyította: a fenntartható vállalati működés nem múló divathullám Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: welt.de
Vissza
Hírfolyam