2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A cseh Lidl már lépett

Az áruházlánc csehországi üzleteiből elkezdte kivonni a zöldséges és péksüteményes nejlonzacskókat.

A helyi Lidl üzletekből mind egy szálig eltűntek azok a vékony nejlonzacskók, amelyekbe általában a péksüteményeket és a zöldség-gyümölcsöket szokták pakolni. Amikor a vásárlók rákérdeztek, hogy hova lettek a szokásos nejlongurigák, azt mondták nekik, hogy a lánc megszüntette a használatukat – számolt be a cseh TN.cz  alapján a G7.

Az eladók azt tanácsolták a vevőknek, hogy ha nincs náluk saját szövetzsák, akkor vegyenek helyben a boltban.

Az újrahasznosított anyagból készült mosható zsákokat kettesével árulják, összesen 19,9 koronáért (260 forintért). A Lidl szóvivője, Michal Farnik hivatalosan csak annyit mondott, hogy „a nejlonnak alternatívát kínáló újrahasználható zsákok a cég Reset-Plastic kampányába illeszkednek, amelynek elsődleges célja a saját márkás termékek műanyag csomagolásának visszafogása, és ezen nagyon keményen dolgozik a társaság”.

Az egyszer használatos műanyagot kiváltó tartós zacskókat következetesen és nagyon sokszor kell használni ahhoz, hogy valóban környezettudatos legyen a lépés Fotó: pikrepo.com

A Lidl már tavaly beszüntette az olyan egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását, mint a szívószál, az eldobható pohár vagy a fülpiszkáló.

Neked ajánljuk
A fogkrémgyártók is kivehetik a részüket a klímavédelemből Az apró autók már környezetbarát műanyagból készülnek Nem a műanyagok hibája, hogy nem megfelelő a gyűjtésük Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam