2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Colgate-nek hála egy kicsivel fenntarthatóbbak lehetnek a fürdőszobáink

Márciusban újrahasznosítható tubusú, vegán fogkrémek érkeznek a boltokba a Colgate jóvoltából. A Smile for Good elnevezésű termék gyártási technológiáját ráadásul a többi versenytárs számára is szabadon elérhetővé teszik, hogy fenntarthatóbbá tegyék az évi 20 milliárd tubus fogkrémet előállító iparágat.

A mai fogrémes tubusok többsége nem újrahasznosítható: műanyag laminált lemezekből készül – általában különféle műanyagok kombinációjából –, vékony alumíniumréteggel körbevéve, így az anyagok keveredése miatt hagyományos módszerekkel nem alkalmas az újrahasznosításra.

A Smile for Good csomagolása viszont a tejes- és más műanyag palackokhoz használt műanyagot, nagy sűrűségű polietilént (HDPE) alkalmaz, amely széles körben újrahasznosítható.

A Colgate mérnökei kidolgozták, miként lehet a különféle minőségű és vastagságú HDPE-lemezeket laminálni és ötvözni úgy, hogy a tubus megóvja és kényelmesen nyomhatóvá tegye a fogkrémet, miközben megfelel az újrahasznosítási előírásoknak és a gyors gyártási igényeknek is.

A cég a saját bevallása szerint folyamatosan azon dolgozik, hogy segítsen fogyasztóinak a fenntarthatósághoz vezető apró lépésekben. Ennek eredménye a 100 százalékban biológiailag lebomló bambuszból készült Colgate Charcoal Bamboo fogkefe és a most bejelentett Smile for Good fogkrém is, ami március folyamán már a magyar boltokban is elérhető lesz.

Fotó: Marco Verch/flickr.com
Neked ajánljuk
Zöld ajánlást készít a bankoknak az MNB A kreatívipar megkerülhetetlen szerepet játszik a környezetileg is fenntartható termelésben Lehet fenntartható a cipővásárlás? Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam