2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Colgate-nek hála egy kicsivel fenntarthatóbbak lehetnek a fürdőszobáink

Márciusban újrahasznosítható tubusú, vegán fogkrémek érkeznek a boltokba a Colgate jóvoltából. A Smile for Good elnevezésű termék gyártási technológiáját ráadásul a többi versenytárs számára is szabadon elérhetővé teszik, hogy fenntarthatóbbá tegyék az évi 20 milliárd tubus fogkrémet előállító iparágat.

A mai fogrémes tubusok többsége nem újrahasznosítható: műanyag laminált lemezekből készül – általában különféle műanyagok kombinációjából –, vékony alumíniumréteggel körbevéve, így az anyagok keveredése miatt hagyományos módszerekkel nem alkalmas az újrahasznosításra.

A Smile for Good csomagolása viszont a tejes- és más műanyag palackokhoz használt műanyagot, nagy sűrűségű polietilént (HDPE) alkalmaz, amely széles körben újrahasznosítható.

A Colgate mérnökei kidolgozták, miként lehet a különféle minőségű és vastagságú HDPE-lemezeket laminálni és ötvözni úgy, hogy a tubus megóvja és kényelmesen nyomhatóvá tegye a fogkrémet, miközben megfelel az újrahasznosítási előírásoknak és a gyors gyártási igényeknek is.

A cég a saját bevallása szerint folyamatosan azon dolgozik, hogy segítsen fogyasztóinak a fenntarthatósághoz vezető apró lépésekben. Ennek eredménye a 100 százalékban biológiailag lebomló bambuszból készült Colgate Charcoal Bamboo fogkefe és a most bejelentett Smile for Good fogkrém is, ami március folyamán már a magyar boltokban is elérhető lesz.

Fotó: Marco Verch/flickr.com
Neked ajánljuk
A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google A tudatos vásárlókat is kihívások elé állította a koronajárvány Fontos kérdések dőlnek el a közeljövő uniós mezőgazdaságára nézve A jövő útja napelemmel van kirakva
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam