2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly fordulatra vállalkozik a Nestlé

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek résztvevői vállalják, hogy csomagolóanyagaik 100 százalékban újrahasznosíthatók vagy újrafelhasználhatók legyenek.

A Nestlé óriási vállalást tett, a cég azonban azt is közölte: nem lesz könnyű az átállás, mivel a környezeti szempontok mellett az élelmiszer-biztonsági előírásoknak is meg kell felelniük – írja a hvg.hu.

A Franciaország és Hollandia kezdeményezésére létrejött Európai Műanyag Egyezmény célkitűzése a körforgásos műanyag-gazdálkodásba való átmenet felgyorsítása. Az egyezmény olyan vezető vállalatokat, civil szervezeteket és kormányzatokat tömörít, amelyek 2025-ig vállalják többek között a következő célok megvalósítását:

  • legalább 20%-kal csökkentik az újonnan gyártott műanyag termékek és csomagolóanyag mennyiségét.
  • A műanyag csomagolóanyagok begyűjtésének és újrahasznosításának kapacitását legalább 25%-kal növelik Európában.
  • Átlagosan legalább 30%-kal növelik az újrahasznosított műanyagok felhasználását a csomagolóanyagokban.

A Nestlé már korábban is tett lépéseket ebbe az irányba, ám a megvalósítás nem könnyű. Az élelmiszerekhez felhasznált műanyag csomagolóanyagoknak ugyanis mind élelmiszeripari minősítésűnek kell lenniük, azaz nem tartalmazhatnak emberre káros anyagokat. Az élelmiszeripari minősítésű újrahasznosított műanyagok előállításához fejleszteni kell az újrahasznosítási eljárásokat. Ennek érdekében 1,5 milliárd franknál többet kíván befektetni az élelmiszeripari óriáscég.

Ami az újonnan gyártott műanyagok felhasználásának csökkentését illeti, a Nestlé jelenlegi csomagolásain kíván változtatni. Jelenleg a Purina állateledeleket és a Nescafé instant kávét érintő csomagolásmentes rendszer tesztelését végzi, illetve együttműködik az újrahasználható csomagolóanyagokkal megvalósított házhozszállítási szolgáltatásokat nyújtó LOOP-pal is.

Fotó: visualhunt.com
Neked ajánljuk
Kizárólag USB-C-töltőket kapnak Európában az elektronikai eszközök Cukornádból és PET-palackból is készül már legó Nagy az alumíniumcsomagolás támogatottsága Magyarországon A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam