2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás az új uniós iparstratégiában is fontos szerephez jut

A stratégia célja, hogy ösztönözze és fenntartsa Európa versenyképességét és stratégiai autonómiáját, elősegítse a kontinens klímasemlegessé tételét és digitális jövőjének megtervezését, továbbá akadálymentesebbé tegye a belső piaci folyamatokat.

Az európai ipar a növekedés és a jólét motorja Európában, megerősítése a zöld- és digitális átmenet korában fontosabb, mint valaha, ezért az unió mindent megtesz a támogatása érdekében – idézi Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét az MTI alapján az Adózóna.

Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos szerint egy új geopolitikai környezetben fontos a zöld- és a digitális átmenetek kezelése, és a külső függőségek elkerülése. 

A stratégia megfogalmazza, segíteni kell a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy élen járjanak a kettős átállásban.

Az Európai Bizottság 2020 közepéig vitaanyagot fogad el a külföldi támogatások által az egységes piacon okozott torzító hatások kiküszöbölése, valamint az uniós közbeszerzésekhez és finanszírozáshoz való külföldi hozzáférés kezelése érdekében.

A stratégiával kapcsolatos jogalkotás jövő évre várható.

Neked ajánljuk
A koronavírus-válság bebizonyította: a fenntartható vállalati működés nem múló divathullám Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban A jövőkutató szerint nem a járvány, hanem a klímaváltozás miatt kell aggódnunk Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: adozona.hu
Vissza
Hírfolyam