2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Reserved is nyit a fenntarthatóság felé

A márka nyit a ruha- és ékszergyártás környezettudatosabb módszerei felé. Környezeti hatásaikat a fogyasztói hulladék felhasználása (műanyag palackok), a zárt ciklusú gyártás, a víz- és energiafelhasználás szabályozása, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése révén próbálják mérsékelni.

Ezért használ organikus és újrahasznosított pamutot a legújabb kapszulakollekció darabjaihoz, illetve újrahasznosított poliésztert, eukaliptuszból, bükkből és lucfenyőből készülő viszkózt, valamint cellulózt – írja a Marie Claire.

A ruhák leheletkönnyűek – mind a minták, mind a szabásvonalak tekintetében. 

A kollekció változatos darabjai remek példái annak, hogy a legfrissebb trendek hogyan válhatnak környezettudatosabbá.

A Joyful #EcoAware kollekció a Reserved által bevezetett ECO AWARE stratégia része, amely a fenntartható fejlődést támogatja. Idén vezeti be a márka a For People For Our Planet programját, amelynek célja, hogy megoldja az ökologikus energiatermelés és a vízgazdálkodás problémáját. Terveik szerint az elkövetkező években a dél-ázsiai gyáraik 30%-a már az új szabályoknak megfelelően fog működni.

Három éven belül a farmergyárak 100%-át lefedi a terv, és 2025-re a lengyel márka címkéivel ellátott ruhák felét az ECO AWARE szabályai szerint gyártják. A For People For Our Planet programnak köszönhetően a Reserved 15%-kal csökkenti a szénlábnyomát.

A környezettudatos kollekció nagykövete, Naomi Chin Wing, Trinidad és Tobagóból származó modell Fotó: Reserved/facebook.com
Neked ajánljuk
A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam