2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyik legnagyobb autóipari beszállító nem fékez, ha a fenntarthatóságról van szó

A Schaeffler-csoport proaktív módon segít formálni azt a messzemenő átalakulást, amely jelenleg megy végbe a mobilitási és energiaszektorban.

Jelentős javulást ért el a Schaeffler a fenntarthatósági besorolásban. Ennek hátterében a beszállító szerint az áll, hogy a fenntarthatóságot évek óta alapvető fontosságúnak tekintik a vállalat értékei és tevékenységei szempontjából – írja az Autopro.hu.

„Az elmúlt évben az ügyfelek, a befektetők és a közvélemény elvárásai a fenntarthatóság menedzsmentjével kapcsolatban drasztikusan megváltoztak, és az éghajlatváltozás körül fogalmazódtak meg; az üzleti életben is” – mondta el Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. „Erre a fenntarthatósági menedzsmentre vonatkozó gyakorlataink adaptációjával és finomításával reagáltunk.”

Kiindulópontként a Schaeffler felmérte és elemezte valamennyi kulcsfontosságú érdekelt fél fenntarthatósági elvárásait világszerte. Ezenkívül nyíltan és önkritikusan gondolta át saját koncepcióit és célkitűzéseit a fenntarthatósági menedzsmentet illetően, valamint változtatásokat, finomításokat hajt végre a fenntarthatóbb jövő érdekében, amikor csak szükséges.

Ennek az átértékelésnek a részeként a Schaeffler 100 százalékban megújuló villamos energiára vált, és számos intézkedést hajt végre 2024-ig annak érdekében, hogy évente 100 gigawattórával javítson energiahatékonyságán.

A Schaeffler fenntarthatóság iránti elkötelezettsége egyértelműen látszik abból a döntésből is, miszerint a fenntarthatósági célokat beépítik a felső vezetésnek fizetett javadalmazás változó komponenseibe, hogy ezzel motiválják a vállalat átalakulására irányuló erőfeszítéseiket.

A meghozott intézkedéseknek már kezd látszani a hatása, amint azt a vállalat javuló fenntarthatósági minősítése is mutatja. „Jelentős előrelépést értünk el a CDP- (Carbon Disclosure Project) besorolásban, amely 2019-ben D-ről B szintre módosult” – mondta Corinna Schittenhelm. „2021-re az A besorolás elérését tűztük ki célunknak.”

Neked ajánljuk
A zöldtechnológia ma már gazdaságilag is jó választás A pandémiából tanulva zöldül az Epson Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam