2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bill Gates „nyugdíjba megy,” hogy fontos ügyek megoldásán dolgozhasson

Bár a kapcsolatot nem szünteti meg cége vezetésével, a Microsoft milliárdossá lett alapítója erőfeszítéseit mostantól a klímaváltozásra és más globális kihívások megoldására koncentrálná.

A Microsoft alapító vezérigazgatója 2008-ban távozott a cég éléről, 2014-ben pedig az igazgatótanácsi elnökségéről is lemondott, és a tanács tagjaként dolgozott tovább. Most feladja ezt a pozícióját is, bár azt hangsúlyozza, hogy tanácsadóként a későbbiekben segíti majd a vezérigazgatót és a társaság technológiai vezetőit.

Közleménye szerint

a jövőben a lehető legnagyobb mértékben azoknak a filantróp tevékenységeknek szentelné az idejét, amelyeket alapítványán keresztül eddig is folytatott az egészségügy, az oktatás vagy a klímaváltozással kapcsolatos kutatások területén.

A jótékonykodás kifejezés nem is igazán fedi le a Bill & Melinda Gates Foundation tevékenységét, mivel a szervezet nem egyszerűen csak pénzadományokkal támogatja az ilyen irányú törekvéseket. Maga is aktívan részt vesz a megoldások kutatásában és gyakorlati adaptációjában.

Erre a legfrissebb példa az koronavírus-gyorstesztet, amelyet az alapítvány segítségével fejlesztettek ki az Egyesült Államokban, és a fizikai készlet mellett olyan szoftveres háttérrel rendelkezik, amely az érintettek mellett az illetékes hatóságokat is értesíti a tesztek eredményeiről.

Fotó: Stanford Precourt Institute for Energy/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A jegybank tovább dolgozik a „zöld” pénzügyi rendszer kiépüléséért Már 100 milliárdnál járnak a vállalati zöldhitelek Magyarországon évi 15 ezer tonnányi műanyagot kell kiváltani környezetbarátabb termékekkel Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: bitport.hu
Vissza
Hírfolyam