2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gördülékeny átállás: zöldáramra váltanak a Bridgestone-gyárak

Márciustól teljes egészében megújuló energiaforrásokból fedezi villamosenergia-szükségletét a tatabányai Bridgestone-gyár. Az átállásnak köszönhetően a Bridgestone tovább csökkenti európai CO2-kibocsátását.

Ezek az erőfeszítések a cég „Így szolgálunk mi” elnevezésű kötelezettségvállalását szolgálják, amelynek az egyik fő pillére a környezetvédelem – írja a Gazdaság Portál.

2018-ban a Bridgestone európai gyárai közül elsőként három spanyol üzemében kezdte el a villamosenergia-szükségletét megújuló energiaforrásból fedezni. Most márciustól ehhez csatlakozik a lengyel poznańi és stargardi, valamint a tatabányai abroncsgyár is.

A Bridgestone olyan módon vált zöld villamos energiára, hogy ehhez származási garanciát vásárol: Európában csak így lehet minden kétséget kizáróan igazolni, hogy a villamos áram zöld energiaforrásból származik. 

A Bridgestone fenntartható társadalom érdekében tett szolgálatának – „Így szolgálunk mi” – egyik alappillére az egészséges környezet biztosítása a mostani és a jövő generáció számára. A világ legnagyobb abroncs- és gumigyártójaként elkötelezte magát, hogy a tevékenységének minden fázisában minimalizálja a környezetre gyakorolt hatását. Ennek érdekében folyamatosan csökkenti a gumiabroncsok gördülési ellenállását és a szén-dioxid-kibocsátást a logisztikában és a gyártásban.

Fotó: Hatsukari715/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: gazdasagportal.hu
Vissza
Hírfolyam