2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bankkártyák környezetbarát csavarral

A bunq legújabb pénzügyi terméke egy Green card nevű fém Mastercard bankkártya, melynek használatával a kártyabirtokosok minden elköltött 100 euró után egy-egy fa ültetéséhez járulnak hozzá.

A holland bunq még 2019 novemberében mutatta be különleges bankkártyáját, amely azon túl, hogy a gyártástól a csomagolásig környezetbarát módon készül, használat közben is sokat segít a fenntarthatóságért: minden elköltött 100 euró után a bunq egy-egy fa ültetését vállalja.

A bejelentés után négy hónappal a bank már több mint 100 000 fát ültetett, ami 30,8 millió kg CO2-csökkentést jelent, ez pedig 32 560 Párizs–New York repülőjáratnak felel meg.

A bunq Green Card kezdeményezés is része a Mastercard Priceless Planet Koalíció munkájának, amely összehangolja a vállalatok fenntarthatósági törekvéseit, és így érdemi beruházások megvalósításával szolgálja a környezetvédelmet. Több partnerével együtt a Priceless Planet Koalíció 100 millió fa ültetését vállalta a következő 5 évben. A bunq egyike a koalíció alapító partnereinek.

„Az európai bankok és a fizetési eszközök folyamatosan fejlődnek. Az emberek ma már elvárják, hogy az általuk használt technológia ne csak egyszerű és biztonságos legyen, hanem pozitív hatást gyakoroljon a világára, amelyben élünk” – idézi Javier Perezt, a Mastercard Europe elnökét az Nrgreport.

Forrás: bunq/youtube.com
Neked ajánljuk
Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A körkörös megoldásokkal nem csak fenntarthatóbbak, versenyképesebbek is leszünk A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Ruhát és játékot adományozott Egerben a Tündérpakk Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam