2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Támogassuk, segítsük a magyar gazdaság kis köreit!

„A gazdaság több mint egyszerű árucsere, emberi kapcsolatok vannak mögötte. Ha a kedvelt szolgáltatóinkat hirtelen teljesen magukra hagyjuk, akkor lehet, hogy pár hónap múlva, mikor újra keresnénk őket, már nem lesznek ott. Oszd meg ezt az üzenetet, és jelöld be azokat, akik számíthatnak rád!” – írja az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kuratóriuma összefogásra buzdító nyílt levelében.

A gazdaság nem csupán elvont adatok és távoli folyamatok összessége, hanem hús-vér emberek közötti kapcsolatok hálózata. A gazdaság mi magunk vagyunk.

Normál esetben az életünk része, hogy sok szolgáltatást veszünk igénybe, és közben a szolgáltatásokat nyújtó emberekkel az időnk meghatározó részét töltjük, sok esetben baráti viszonyba is kerülünk egymással.

A koronavírus okozta szinte háborús helyzet hirtelen felülírt minden tervet és várakozást. A gazdaság több területe is egyszerűen leállt egyik napról a másikra. Az emberi érintkezések szükségszerű csökkentése sok szolgáltatás igénybevételét megnehezíti vagy megszokott formájában egyenesen ellehetetleníti.

A gazdaság több mint egyszerű árucsere, emberi kapcsolatok vannak mögötte. Ha a kedvelt szolgáltatóinkat hirtelen teljesen magukra hagyjuk, akkor lehet, hogy pár hónap múlva, mikor újra keresnénk őket, már nem lesznek ott.

Egy szolgáltatás, egy cég, egy szervezet és maga a komplex gazdasági rendszer, ha teljesen leáll, utána nem lehet egy gombnyomással újraindítani. Ami megszűnik, az lehet, hogy örökre eltűnik. A gazdasági szereplők lehet, hogy nem tudnak sokáig kivárni, és tevékenységük felhagyására kényszerülnek.

Tartsunk össze! Fotó: oeconomus.hu

Ezért fodrászunkat, edzőnket, külön tanárunkat, vagy akár a kedvenc kávézónkat, pékségünket, zöldségesünket keressük meg egy-egy üzenettel, és fejezzük ki a szándékunkat, hogy ahogy tehetjük, ismét számítunk rájuk.

Már ez is erősíti közösségünk pozitív jövőbe vetett hitét. Ha pedig tehetjük, próbáljunk akár valamilyen formában előre fizetni a későbbi szolgáltatásokért. Egy kiürült edzőteremnek, nyelviskolának óriási segítség most, egy előre megváltott, de később felhasználható bérlet, egy étteremnek, kávézónak egy most megvásárolt, de később beváltható kupon. Sok apró segítség most embertársaink munkáját és egzisztenciáját mentheti meg, és ezáltal a mi kedvelt, megszokott szolgáltatásainkat is, amellett, hogy fenntartja az össztársadalmi bizalmat, amire mindannyian láthatatlanul támaszkodunk.

Keressük egymást, és tudatosítsuk a másikban, hogy fontosak vagyunk egymás számára. Keressünk közös megoldásokat bérletek, kedvezmények, törzsvásárlói kártyák, hűségpontok, később beváltható kuponok formájában! Legyünk kreatívak, most tényleg szükség van rá!

Mert egyszer visszatérünk a normális kerékvágásba, és akkor közösen folytatjuk!

Keressük egymást, segítsünk egymásnak, mert a gazdaság mi magunk vagyunk!

Oszd meg ezt az üzenetet, és jelöld be azokat, akik számíthatnak rád!

Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kuratóriuma

Neked ajánljuk
Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A körkörös megoldásokkal nem csak fenntarthatóbbak, versenyképesebbek is leszünk Növényi sokféleség a szári Csoroszlya Farmon – Ökológiai gazdálkodás a gyakorlatban, 1. rész (videó) Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: oeconomus.hu
Vissza
Hírfolyam