2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az alkalmazkodás új útjain

A járvány és a vele járó utazási korlátozások hatására visszaszoruló repülőforgalom miatt utaskísérők tömegeinek a munkája vált fölöslegessé. Ugyanakkor az egészségügy óriási munkaerőhiánnyal küzd. Svédországban egyszerre kezelik a két problémát.

A SAS légitársaság földre kényszerült fedélzeti személyzete háromnapos képzés keretében sajátítja el azokat az alapvető ismereteket, amelyekkel a koronavírus miatt túlterhelt svéd egészségügyi dolgozókat tudják részben tehermentesíteni – számolt be róla a Reuters.

A képzést követően a dolgozók az orvosi eszközök fertőtlenítésében, az ágyak áthúzásában és a betegek és családtagjaik tájékoztatásában tudnak majd segíteni.

A légiutas-kísérőket különösen alkalmassá teszi a feladatra, hogy szakmájuk elsajátításakor alapvető egészségügyi ismeretekre is szert tesznek, munkájuk során pedig rugalmasnak kell lenniük, ügyelniük kell a biztonsági intézkedések betartására, és problémás helyzeteket kell kezelniük.

Az elkövetkező hetekben kiképzésre kerülő 300 fő fogadására már számos kórház és szociális intézmény jelentkezett, a tanfolyam anyaga iránt pedig ausztrál és amerikai légitársaságok is érdeklődnek.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam