2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb vállalat vált fenntartható csomagolásra

A Dove hófehér flakonjait hamarosan 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülő, környezetbarát tárolókra cserélik.

A Dove átáll a 100 százalékban újrahasznosított műanyag flakonokra. A Dove, Dove Men+Care és Baby Dove almárkáknál lesz a váltás, a környezetbarát csomagolások pedig először Észak-Amerikában és Európában érkeznek a polcokra, több mint 60%-kal csökkentve a Dove éves szűz-, azaz nem újrahasznosított műanyag-felhasználását ezekben a régiókban – írta meg a Marie Claire.

A kezdeményezéssel a vállalat éves szűzműanyag-felhasználása több mint 20 500 tonnával csökken.

Azzal, hogy a kupaktól eltekintve a flakonjaikat 100%-ban újrahasznosított műanyagból állítják elő, a karbonlábnyomuk is jelentősen csökken majd. Nem ez az első intézkedés, amellyel a kozmetikai márka a környezet állapotára érzékeny vásárlók kegyeit keresi. Termékeiket tavaly óta világszerte cruelty free módon, vagyis állatkísérletek alkalmazása nélkül állítják elő.

Fotó: dove.com
Neked ajánljuk
Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A körkörös megoldásokkal nem csak fenntarthatóbbak, versenyképesebbek is leszünk A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam