2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lélegeztetőgépet gyárt a Tesla

Elon Musk is szívügyének tekinti a koronavírus-járvány elleni harcot: a Tesla eddig is adományozott pár ezer maszkot és lélegeztetőgépet az amerikai kórházaknak, de az életmentő gépek importból származtak. Muskék most már azonban saját lélegeztetőgépeket is gyártanának – az első prototípus már el is készült. 

A Tesla mérnökei videón mutatták be az első saját építésű prototípusukat. Az orvosi eszköz elkészítésében valószínűleg segítségükre voltak a Medtronic orvosi műszergyártó szakemberei, akikkel már Musk is tárgyalt a műszaki tartalomról.

A szakemberek kiemelték, hogy fontos szempont volt, hogy

a lehető legtöbb Tesla alkatrészt használják fel, mivel jelenleg már a lélegeztetőgépek hagyományos alkatrészeiből is hiány van, amit nem akarnak súlyosbítani. 

Érdekesség, hogy a vezérlő képernyő a Model 3/Y-ból származik, de az a tartály is a kocsikból való, amiben a levegőt keverik oxigénnel. Az egész berendezés vezérlését is a 3-as infotainmentrendszerének számítógépére bízták, és az elektronika több része is az autóból származik. A gép aljába került egy aksi is, amivel 20-40 percig lehet konnektor nélkül működtetni, ha például át kell mozgatni a beteget valahova.

Forrás: Tesla/Youtube
Neked ajánljuk
Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Fordulat a Sajó ügyében A miskolciak vasárnapig tesztelhetik ingyen az elektromos buszozást 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam