2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2020-ban is zöldkonferenciára készül a Magyar Nemzeti Bank

Az MNB az EBRD-vel és a zöld jegybankok nemzetközi szervezetével együttműködésben nemzetközi zöld pénzügyi konferenciát rendez Budapesten, a jelenlegi tervek szerint 2020. október 12-én.

Az esemény fókuszában – amelynek előadásain, vitáin nemzetközi szinten elismert szakértők vesznek majd részt – a klímaváltozás megfékezésével kapcsolatos pénzügyi kihívások és lehetőségek állnak majd, különös tekintettel az energiaszektor „zöldülése” témakörére – derül ki az MNB közleményéből

A konferencia meghívásos alapú, fő célközönségét a hazai és közép-kelet-európai pénzügyi szervezetek, szabályozó hatóságok, zöld civil szervezetek, kutatók, diákok jelentik.

A programhoz két másik szakmai rendezvény is kapcsolódik majd: október 13-án az MNB és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésében tudományos konferenciára kerül sor. Ezen a klímasemleges gazdaságra való átállással kapcsolatos legfrissebb kutatások kerülnek terítékre.

Október 13–14-én pedig az MNB tulajdonában álló Budapesti Értéktőzsde leányvállalata, a Budapest Institute of Banking tervez nemzetközi képzést a tőzsdei kibocsátók és tőkepiaci szereplők számára a környezeti, társadalmi fenntarthatósági szempontok (ESG) integrálásáról.

A rendezvényekkel kapcsolatban további információk a www.mnb.hu/greenfinance/green-finance-conference aloldalon érhetők el.

Beszélgetés a 2019. évi Nemzetközi Zöld Pénzügyi Konferencián Fotó: www.mnb.hu
Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: mnb.hu
Vissza
Hírfolyam