2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legnagyobb alapkezelője teheti fenntarthatóbbá az európai bankrendszert

Fontos szerepet kapott a BlackRock: az Európai Uniónak adnak tanácsot abban, hogyan lehetne a fenntarthatósági szempontokat beépíteni a banki szabályozásba.

Az Európai Bizottság múlt heti jelentéséből derült ki, hogy a BlackRock azzal kapcsolatban fog tanácsot adni az EU-nak, hogy hogyan tudná felhasználni az ESG-szempontokat a régiós bankok felügyeleti és kockázatvállalási vizsgálata során – adta hírül a Financial Times alapján a Portfolio.

A BlackRock azt is vizsgálni fogja, hogyan tudná az EU növelni a zöldpénzügyek és a fenntartható pénzügyi termékek szerepét a piacon.

Az új EU-s megbízatásért 280 ezer eurós díjazásban részesül a világ legnagyobb alapkezelője, ráadásul a feladat segíthet a szolgáltatónak kicsit visszanyerni az ESG-kel (környezeti, társadalmi irányítási szempontokat is figyelembe vevő befektetésekkel) kapcsolatos reputációját, amit tavaly több döntésük miatt is számos kritika ért.

Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam