2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legnagyobb alapkezelője teheti fenntarthatóbbá az európai bankrendszert

Fontos szerepet kapott a BlackRock: az Európai Uniónak adnak tanácsot abban, hogyan lehetne a fenntarthatósági szempontokat beépíteni a banki szabályozásba.

Az Európai Bizottság múlt heti jelentéséből derült ki, hogy a BlackRock azzal kapcsolatban fog tanácsot adni az EU-nak, hogy hogyan tudná felhasználni az ESG-szempontokat a régiós bankok felügyeleti és kockázatvállalási vizsgálata során – adta hírül a Financial Times alapján a Portfolio.

A BlackRock azt is vizsgálni fogja, hogyan tudná az EU növelni a zöldpénzügyek és a fenntartható pénzügyi termékek szerepét a piacon.

Az új EU-s megbízatásért 280 ezer eurós díjazásban részesül a világ legnagyobb alapkezelője, ráadásul a feladat segíthet a szolgáltatónak kicsit visszanyerni az ESG-kel (környezeti, társadalmi irányítási szempontokat is figyelembe vevő befektetésekkel) kapcsolatos reputációját, amit tavaly több döntésük miatt is számos kritika ért.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Októbertől élesben működik a HulladékRadar alkalmazás Tőzsdei árucikké válik a víz
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam