2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld kötvénykölcsönt adott ki az autóipari óriás

A globális autóipari és ipari beszállító, a Schaeffler kiadta első kötvénykölcsönét, összesen mintegy 350 millió euró értékben. A kötvénykölcsönből 300 millió eurót kizárólag fenntartható projektek refinanszírozására fordítanak a Schaeffler-csoport „Zöld Pénzügyi Keretrendszerének” megfelelően.

A Schaeffler a zöld kötvénykölcsönt egy olyan portfólió refinanszírozására használja, amelynek középpontjában a zérókibocsátású mobilitással kapcsolatos termékek – például az elektromos motorok és elektromos tengelyek –, valamint a szélenergia felhasználásával éghajlatbarát energia előállítására összpontosító projektek állnak, írja az Autopro.hu.

Cél továbbá, hogy a Schaeffler termelését fenntarthatóbbá tegyék a hulladék és a szennyvíz minimalizálása és az energiafogyasztás csökkentésének vonatkozásában.

A zöldprojektekhez rendelt bevételeket már a kötvénykölcsön kiadásakor teljes mértékben elkülönítették.

A kötvénykölcsön három-, öt- és nyolcéves futamidejű részletekből állt. A részleteket rögzített és változó kamatfeltételekkel kínálták. A tranzakciót digitálisan a vc kereskedelemfinanszírozási platformon keresztül értékesítették a Bayern LB, a Helaba, az ING és az UniCredit segítségével.

Neked ajánljuk
Áder János: alapvetően kell újragondolni a gazdasági működést Matolcsy György szerint a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság a 21. század döntő tényezője Európát is elérték az afrikai klímaváltozás kihívásai Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam