2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Világszerte csökkenti ökológiai „keréknyomát” a Hankook

A világ egyik legnagyobb abroncsgyártójaként a Hankook Tire átfogó fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki, hogy működése során az ökológiai egyensúly megőrzését is szem előtt tudja tartani.

A Hankook Tire számos területen vezetett már be, vagy tervez működési változtatásokat. Már a termékfejlesztési szakaszban fontos szerepet kap a környezetvédelem, és a vállalat magát a terméket is folyamatosan újragondolja – írja az Autopro.hu.

A gépjárművek hatékonyabb működése fontos cél, hiszen kevesebb üzemanyaggal kevesebb szennyező anyag kerül a levegőbe. Ennek elérésében fontos szerepet játszik a gumiabroncs is.

A Hankook Tire fejlesztéseinek célja, hogy minél tartósabb, de egyre könnyebb termékek kerüljenek a piacra, valamint hogy csökkenjen az abroncsok gördülési ellenállása oly módon, hogy közben a tapadás, teljesítmény és kezelhetőség ne lássa kárát.

Maga az összetétel is kiemelten fontos, ezért a vállalat bővítette a gyártás során alkalmazott vegyületeket, például regenerált butilgumival és zöldszénnel (az abroncsok számos része egyébként újrahasznosítható – így például a gumi, a fémszálak és a textil is). Ennek köszönhetően a vállalat 2019-re már 64 százalékban környezetbarát termékeket tudott előállítani, és tervei szerint 2045-re kizárólag fenntartható forrásból származó anyagokból gyárt majd abroncsokat.

Fotó: Ivan Radic/flickr.com

A vállalat emellett a vízkészlet minél hatékonyabb, ismételt felhasználására törekszik. Ennek köszönhetően 2019-re világszinten a cég gyáraiban már a víz 44 százaléka újrahasznosított forrásból származott.

A gumiabroncs-hulladék keletkezése az autózás elkerülhetetlen velejárója, biztonságos kezelése pedig mindannyiunk érdeke. Felhasználói szinten a gépjármű-tulajdonosok felelőssége, hogy felelősségteljesen, az újrahasznosítást lehetővé tevő módon szabaduljanak meg tőle – a gumisok vagy a hulladékudvarok például kézenfekvő megoldást jelentenek. Mivel a gumiabroncs veszélyes hulladéknak minősül, ezért semmi keresnivalója a kommunális hulladékok között! Elégetésük is szigorúan tilos.

Neked ajánljuk
A pandémiából tanulva zöldül az Epson Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam